Gordana Radonić

Graphisoft

Biografija

Gordana je BIM konsultant kompanije GRAPHISOFT u Budimpešti.

Prvi put se susrela sa BIM softverom za vreme studija arhitekture učestvujući na studentskom konkursu za idejno rešenje rektorata u Novom Sadu, ne znajući zapravo šta je to BIM, a ni da je softver koji je tad prvi put uzela u ruke – BIM softver. Nije ni slutila da je taj prvi pokušaj modelovanja uz psovke i neprospavane noći zapravo napravio odrednicu za dalji profesionalni put i usavršavanje. Osnovne i master studije arhitekture je završila na Fakutletu Tehničkih Nauka Univerziteta u Novom Sadu.

U periodu 2011-2015. je radila kao konsultant za softver i marketing u GRAPHISOFT-ovoj partnerskoj firmi hiCAD, gde je puno naučila o ARCHICAD-u, BIM-u, softverskim tehnologijama i tokovima, ali prvenstveno o učenju, mentorstvu i radu sa ljudima.

U svom višegodišnjem radnom iskustvu imala je prilike da radi na arhitektonskim projektima, realizacijama enterijera, vizuelizacijama, a zavirila je i u svet izrade video igara.

BIM veštine su je odvele u susednu Mađarsku, u sedište kompanije GRAPHISOFT.

Sarađuje sa mnogim arhitektonskim biroima i građevinskim kompanijama širom sveta na implementaciji softvera i postizanju efikasnijih metoda rada u OPEN BIM okruženju.